Jag är en rätt nybliven mamma då lillkillen bara är 4 månader så detta kanske är något andra redan vet men som jag aldrig hört talas om.
Smash the cake!
Vad är smash the cake för någonting då?
Jo det är tydligen en tårta barnet får på sin 1årsdag som barnet får ”smasha”. Alltså en egen liten tårta för barnet att gegga runt med som man också fotar. Finns t.o.m dom som gör detta i studio för att få så fina bilder som möjligt!
Jag googlade runt lite och många recept på dessa tårtor innehåller socker. BVC rekommenderar ju att man ska vänta med sötsaker (förut frukt då) till barnet är några år iaf, helst så länge som möjligt.
Visst är det väl ingen katastrof om barnet får äta lite socker en gång sådär. Jag skulle ju hellre se flera recept som är sockerfria istället. Då kan barnet äta hur mycket tårta den vill utan att få värsta sockerkicken.
Är det fler som aldrig hade hört talas om smash the cake förrän nu?
Kommer ni ha eller haft det på ditt barns 1årsdag?
Själv vet jag inte hur jag ska göra. Det låter kul men jag tänker bara på allt kladd! 😂
Vi får se, jag har ju några månader dit. 😉